A Tesla megválna az alkalmazottai több mint 10 százalékától

2024. április 15.
22.7781
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb pletykák szerint a népszerű elektromos autókat gyártó vállalat megszabadulna a dolgozóinak több mint 10 százalékától, derül ki egy vállalati belső levelezésből, melyben Elon Musk kvázi búcsút veszi azoktól, akik hamarosan már nem a vállalatnak fognak dolgozni.

A Reuters értesülései szerint körülbelül 14-15 000 embert fog érinteni a mostani elbocsátási hullám, hogy a vállalat csökkenteni tudja költségeit, miközben a termelékenységet növeli. A hírek szerint néhány munkatársat már értesítettek a kirúgásról, megkezdődött a munkaerő leépítése, de a Tesla egyelőre nem kommentálta a híreszteléseket, bár Elon Musk az X-en azt állítja, hogy a Reuters hazudik.

Már február elején szóba került egy esetleges elbocsátási hullám, ekkor a cég megkérdezte a vezetőket, hogy mely alkalmazottak pozíciói lényegesek. 2020 óta a Tesla gyakorlatilag megduplázta létszámát, és 2023-at több mint 140 000 alkalmazottal zárta. Az évek során természetesen több elbocsátás is történt a vállalatnál, miközben 2023-ban 10 százalékkal nőtt a létszám.
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Idővel úgyis kiderül, ki hazudik...

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Brutális ez a leépítési hullám! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Komoly leépítések vannak mindenhol. meglepett smiley

válasz erre