A Syfy-on folytatódik a 2001: Űrodüsszeia

2014. november 04.
1.9741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A Syfy ismét meghódítja a világűrt, ugyanis Arthur C.
 

Clarke 3001: Végső űrodüsszeia című regényéből készítenek minisorozatot, melynek executive producere Ridley Scott lesz.

A 2001: Űrodüsszeia utolsó folytatásából még sosem készült adaptáció. A forgatókönyv megírása Stuart Beattie-re (A Karib-tenger kalózai, Collateral - A halál záloga) vár, aki executive producerként is jelen lesz.

A 2001: Űrodüsszeiában megkezdett történet záró felvonása azzal kezdődik, hogy megtalálják Frank Poole űrben sodródó holttestét. A 3001: Végső űrodüsszeiát összetett karakterek, izgalmas történetszálak, lenyűgöző látványvilág és sötét hangulat jellemzi.

A Syfy közleményéből az is kiderül, hogy mind a legendás film rendezője, Stanley Kubrick, mind az író, Arthur C. Clarke családja teljes mellszélességgel támogatja a projektet. Scott pedig a következőt fűzte hozzá: ?Mindig is imádtam Clarke lenyűgöző regénysorozatát és természetesen Kubrick adaptációját is. Nagyon örülök, hogy megmutathatjuk az örökségüket a közönségnek, és ezt olyan körülmények között tehetjük, amilyeneket ez a történet és az alkotók megérdemelnek.?

A Syfy elnöke, Dave Howe is hasonlóan lelkes: ?Arthur C. Clarke a modern science fiction atyja. Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy Scott Free és a Warner Horizon Television segítségével mi vihetjük elsőként képernyőre ennek a csodás mesterműnek az utolsó fejezetét.?

A Syfy egy másik Clarke-regény, A gyermekkora vége alapján is készít egy minisorozatot. 2000-ben felmerültek olyan hírek, hogy az MGM és Tom Hanks elkészítik a 2061: Harmadik űrodüsszeia, valamint a 3001: Végső űrodüsszeiát, de ebből végül nem lett semmi.
nincs még hozzászólás