A Starship motorja sikeresen teljesítette az Artemis 3 küldetés egyik kulcsfontosságú tesztjét

2023. szeptember 17.
17.8731
csirkee profilja, adatai
csirkee
A SpaceX űrvállalat csillaghajója fogja 2025-ben vagy 2026-ban a Holdra szállítani a NASA embereit az Artemis III küldetés keretein belül, ám addig még rengeteg problémát meg kell oldaniuk a mérnököknek, a napokban sikerült egy kulcsfontosságú tesztet sikeresen végrehajtani.

A NASA egy friss bejegyzésükben árulták el, hogy a Starship augusztusban egy sikeres "hidegmotoros" indítást hajtott végre, ami kulcsfontosságú teszt volt az Artemis programhoz. A teszt célja annak bemutatása volt, hogy a vállalat Raptor motorja a Föld elhagyása után beindítható az űrben, hideg körülmények között, hogy biztonságosan szállíthassa az űrhajósokat a Hold felszínére.

A SpaceX egy videót is közzétett az X-en, amelyen egy gőzölgő Raptor látható, amint körülbelül három másodpercig tüzel a NASA alabamai Marshall Űrrepülési Központjában. A Starship űrhajó egyelőre arra vár, hogy engedélyt kapjon a hatóságoktól a következő tesztrepülésre, mely reményeik szerint már sikeres lesz és az űrhajó el fogja érni az űrt. Az áprilisi első tesztrepülés során irányíthatatlanná vált az űrhajó felszállást követően nem sokkal, emiatt fel kellett robbantani távolról.

4 hozzászólás

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Porthos írta:
Nagyon kíváncsi leszek, megvalósul-e ez a küldetés tényleg..
Szerintem biztosan, viszont nem a tervezett években...

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát hajrá!

válasz erre

techiii

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Már csak a magasba kell emelkednie.

válasz erre

Porthos

11 hónapja,

Nagyon kíváncsi leszek, megvalósul-e ez a küldetés tényleg..

válasz erre