A SpaceX pénteken felbocsátotta a 6000. Starlink műholdját

2024. március 17.
21.7261
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Elon Musk űrvállalata, a SpaceX pénteken (március 15-én) újabb mérföldkőhöz érkezett Starlink műhold konstellációja, ugyanis sikeresen Föld körüli pályára állította immáron hatezredik műholdját, ami igazi rekordnak számít, amivel elérkeztek a projekt félidejéhez.

A SpaceX még 2018-ban állította alacsony Föld körüli pályára az első Starlink szatellitet, melyet azóta már több ezer követett, sőt most pénteken a 6000. műholdat is sikerült a Falcon 9-es rakétával pályára állítani. A tervek szerint a vállalat 12 000 műholdat szeretne telepíteni az űrbe, mellyel lefedhetik a teljes bolygót, miközben már a konkurencia is elkezdte a saját internetet biztosító műholdjait telepíteni.

A 12 000 műholdat egyébként akár 42 000-re lehetne majd bővíteni a későbbiekben, ám ez még messze van, ráadásul meg kell oldani az űrszemét problémáját is, hiszen sokszor mennek tönkre a Starlink műholdak. Sőt, a közelmúltban a vállalat azt is bejelentette, hogy 100 műholdat vonnak ki a forgalomból, ami miatt már aggódnak a szakértők.
4 hozzászólás

Levi87

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

A végtelen szemeteskuka... szomorú smiley

válasz erre

betyár

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Azért ez már nagyon sok.

válasz erre

Eltohn

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szörnyű. szomorú smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Brutál, micsoda űrszemét. szomorú smiley

válasz erre