A SpaceX megkapta az engedélyt a mai Starship teszthez

2024. június 06.
9.8481
csirkee profilja, adatai
csirkee
A SpaceX felkészült a legújabb, immár negyedik Starship tesztre, melyet holnap fognak végrehajtani, miután a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) megadta június 6-ra az engedélyt, a magyar idő szerint délután 2-kor nyílik meg a 120 perces kilövési ablak, amikor lehetősége van a magasba emelkednie a hatalmas űrhajónak.

Elon Musk űrvállalata az X-en jelentette be, hogy megkapták a hivatalos engedélyt a holnapi újabb Satship tesztrepüléshez, melynek során remélhetőleg már egyben fog maradni az űrhajó. Az eddigi három teszt során rengeteget fejlődött a Starship, azonban mindig megsemmisülés lett a vége.

A vállalat számára most a legfontosabb cél az, hogy a rendszer elérje a maximális hőterhelést, vagy messzebbre jusson az űrben, mint elődje a harmadik teszt során. Az elmúlt hetekben rengeteg tesztet hajtottak végre a 33 Raptor hajtóművön, volt ami nem sikerült a legjobban, de pont ezért van szükség olyan sok tesztre. Nem csak a SpaceX, hanem a NASA számára is fontos a küldetés, hiszen a tervek szerint a Starship fogja szállítani az űrhajósokat a Holdra.

4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Drukkoltam nekik, sikerrel is jártak! kacsintó smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kíváncsi vagyok összejön-e. Lassan landolnak ha minden jól megy.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hajrá! Megpróbálom nézni őket.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Remélem most már sikerül nekik.

válasz erre