Advertisement

A SpaceX képtelen tovább fizetni Ukrajna Starlink szolgáltatását

2022. október 14.
36.0281
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az ukrán-orosz háború kitörését követően Elon Musk műholdas internetszolgáltató vállalata több tízezer Starlink terminált biztosított Ukrajna háborús erőfeszítéseinek elősegítésére - aminek egy részét az amerikai állam fizeti -, de most a vállalat bejelentette, hogy nem tudja tovább ingyen szolgáltatást biztosítani.

A CNN információi szerint a SpaceX közölte a védelmi minisztériummal, hogy nem biztos, hogy képes lesz a jövőben finanszírozni a szolgáltatást, mindezt egy levélben közölte a vállalat kormányzati értékesítési igazgatója. A levélben állítólag az áll, hogy:

...a cég nincs abban a helyzetben, hogy további terminálokat adományozzon Ukrajnának, vagy határozatlan ideig finanszírozza a meglévő terminálokat.

A terminálok alapvető összeköttetést biztosítottak Ukrajna számára az Oroszországgal folytatott háború során. Elon Musk október 9-én elárulta, hogy jelenleg 25.000 terminál van Ukrajnában, mely több millió dollárba kerül nekik és az amerikai adófizetőknek egyaránt.

A szeptemberben íródott levélben a SpaceX arra kérte a Pentagont, hogy fizesse ki az Ukrajna által kért további Starlink terminálokat, valamint fizesse ki a folyamatos szolgáltatási költségeket. Ezek becslések szerint elérik a 124 millió dollárt az év végéig. A SpaceX és a Pentagon sem kommentálta a híreket.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nehezen tudom elhinni hogy valódi problémát jelent nekik, sokkal inkább unják már..

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Már nem kell nekik a reklám! Megírta mindenki hogy milyen jó fejek, bevásárolt aki akart, lement a marketing.

válasz erre

zender

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Gondolom azért eddig sem volt két fillér fenntartani nekik az ingyen szolgáltatást.

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

na erre kíváncsi leszek.

válasz erre