A SpaceLink az Axiommal teszteli majd a 10 gigabites adatátvitelt az űrben

2022. február 20.
59.7701
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceLink február 17-én jelentette be, hogy az Axiom Space vállalattal együttműködve tervezi űrbeli adatátviteli szolgáltatásának első bemutatóját a Nemzetközi Űrállomáson, avagy az ISS-en.
 

Az ISS Nemzeti Laboratóriumát irányító Center for the Advancement of Science in Space megbízást adott a virginiai McLeanben működő SpaceLinknek, hogy demonstrálja az űrállomásról történő, másodpercenként 10 gigabit sebességű adatátvitelt optikai terminálokon keresztül.

A szerződés véglegesítése után a SpaceLink az Axiomnak alvállalkozói szerződést adott a küldetés integrációjának, indításának és üzemeltetésének támogatására. Az Axiom lesz a SpaceLink kapcsolattartója a NASA-val, és biztosítja, hogy a SpaceLink hardvere megfeleljen az ISS szigorú biztonsági követelményeinek.

Dave Bettinger, a SpaceLink vezérigazgatója a 2024-re tervezett demonstrációt "kiváló validációnak" nevezte, amelynek célja, hogy olyan adatátviteli sebességet mutasson az ISS-nek, amely szerintem egy vagy két nagyságrenddel nagyobb lehet, mint amit eddig láttak.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Alakul ez, még ha nem is valami nagy ütemben...

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Milyen menő már, hogy ilyen gyors adatátvitel lesz ott is.

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Az már komoly sebesség.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ez rohadt menő projekt!

válasz erre

Ronalddo

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

De durva!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink