A Sony stúdió szeretné felvásárolni a Paramountot, már el is kezdődtek a tárgyalások

2024. május 06.
13.9171
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években több egyesülés és felvásárolás is történt a hollywoodi stúdiók között, hamarosan pedig jöhet egy újabb, ugyanis a Warner Bros után a Sony is kivetette a hálóját a Paramount stúdióra, a New York Times információi szerint már meg is kezdődtek a tárgyalások.

A Sony a múlt héten már jelezte érdeklődését azzal kapcsolatban, hogy nyitott lenne a Paramount felvásárlására, az Apollo Global Managementtel kiegészülve, akik egy kisebb részesedést kapnának a nagy üzletből. A hírek szerint a stúdió erre egy elég konkrét ajánlatot tett, méghozzá egy 26 milliárd dolláros ajánlatot, miután elemzők szerint a Paramount Global jelenlegi értéke 22 milliárd dollár.

A Paramount-hoz olyan nagy franchisezok tartoznak, mint például a Star Trek, a Mission: Impossible, Transformers és még rengeteg egyéb cím. A Sony számára fontos lenne megszerezni a stúdiót, ugyanis ők az egyetlenek, akiknek még nincs saját streaming platformjuk, a Disney-nek, a Warner Bros-nak és a Universal-nak is van. A Paramountnak eddig a Skydance-szel volt exkluzív tárgyalási időszaka, ami május 3-val lejárt, így a Sony azonnal elkezdett nyomulni.

Amennyiben létrejön az akvizíció, akkor a hollywoodi nagy stúdiókból már csak négy fog maradni, miután a Disney néhány éve megvásárolta a Fox-ot. A tárgyalások valószínűleg hónapokig el fognak húzódni, jó ideig biztos nem lesz döntés.
után a Sony is kivetette a hálóját a Paramount stúdióra, a New York Times információi szerint már meg is kezdődtek a tárgyalások.'>
4 hozzászólás

Mordorer

2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Micsoda pénz bakker. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Lehet löketet adna nekik...

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Kemény akvizíció lenne!

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Fene tudja, jó lenne-e... Sony is bénázik mostanában.

válasz erre