A Snapchat anyavállalata elbocsátja a dolgozói 10 százalékát

2024. február 06.
16.7471
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újabb technológiai vállalat jelentette be, hogy elbocsátja dolgozói egy részét, miután tavaly tömeges elbocsátásokba kezdtek a legnagyobb techcégek, többek között a Meta, a Google és az Amazon is, idén pedig mindez folytatódik a költségek csökkentése érdekében.

A Snap, a Snapchat anyavállalata bejelentette, hogy a munkavállalói 10 százalékától fog megszabadulni, ami nagyjából 540 főt jelent. A cég azt mondta, hogy az elbocsátások szükségesek a "hierarchia csökkentése és a személyes együttműködés elősegítése érdekében". A Snap a bejelentésben azt mondta, hogy végkielégítést fog adni az érintett alkalmazottaknak.

A vállalat a 2023-as utolsó negyedéves jelentése most fog megjelenni, ami állítólag egészen jóra sikeredett, ennek ellenére továbbra is csökkenteni akarja a költségeit. Tavaly februárban komoly mérföldkőhöz érkezett a cég, mivel a Snapchat akkoriban elérte a havi 750 milliós aktív felhasználói bázist, naponta pedig 375 millió ember használja, mindeközben a Snapchat+ prémium előfizetők száma is gyarapodott.
4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

A mostanában tartó leépítési hullámokban ez szinte semmi sajnos.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Csak kb 5 ezren dolgoznak náluk? meglepett smiley Az nem is olyan sok. Mondjuk sok mindent nem is csinálnak... röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hihetetlen hogy ezt még mindig ennyien használják! meglepett smiley

válasz erre

muki

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Minden tech cégnél ez megy, durva!

válasz erre