Itt a Librem 5 mobil hivatalos hardveres specifikációja

2019. július 30.
8.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az elmúlt években elég sokszor szóba került a Librem 5 mobil, amivel kapcsolatban sajnos még végtermékről nem igazán, inkább a közösségi projektnek indult tervekről tudtunk beszámolni, ám a gyártó most felfedte a hardveres specifikációt.

A Linux alapokra építkező, állítólag ultra biztonságos open source okostelefon gyártása korántsem megy olyan gördülékenyen, mint ahogy a megfelelő alaptőke összejött, erre ékes bizonyíték a folyamatosan csúszó megjelenés, amivel kapcsolatban az éppen aktuális állásfoglalás, hogy az idei harmadik negyedévben végre kézhez kapják a felhasználók.

Ennek apropóján a Purism hivatalossá tette a specifikációt, ami az Androidos csúcseszközökkel szemben alulmarad, ám azért nem lesz ok a panaszra. Ezek alapján a Librem 5 egy 5,7 colos IPS TFT HD+ felbontású kijelzőt kap, a teljesítményt egy i.MX8M Quad-Core Cortex A53 SoC szolgáltatja 3GB-nyi RAM társaságában, amit 32GB eMMC háttértárral támogatnak meg.

A kötelező csatlakozó komponenseket illetően csak a Wi-Fi modult emelnénk ki, ami csak "n"-es, egy ac támogatásnak azért örültünk volna, de legalább az USB Type-C nem maradt ki. A 3500mAh-s akkumulátorral szerelt mobilt még holnapig 649 dollárért lehet előrendelni, amin felül még kapható 50 dollárnyi kedvezmény is, mivel már előre beruházunk a Librem 5-re.
3 hozzászólás

Tommy

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Hát ez igen gyenge cucc lesz.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Kíváncsian várom. De már tavaly is későn lett volna neki...

válasz erre

betyár

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Elég pici benne az aksi.

válasz erre