A Pixel 6 állítólag megduplázza a Google okostelefon-gyártását

2021. október 19.
89.5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google a Pixel 6 közelgő megjelenésével okostelefon-szállításainak jelentős növekedését tervezi a Nikkei szerint, legalábbis a japán kiadvány úgy tudja, hogy a Google több mint 7 millió Pixel 6 okostelefon gyártását rendelte meg.

Ez nagyjából megduplázná a cég teljes 2020-as gyártását. A Nikkei az IDC adatait idézi, amelyek szerint a Google tavaly 3,7 millió telefont gyártott, és a forrás szerint nem csak a Pixel 6 lesz felelős a szállítások fellendüléséért - az év elején megjelent, alacsonyabb árkategóriájú Pixel 5A-ra állítólag több mint 5 millió megrendelés érkezett.

A Nikkei jelentése szerint a Google megpróbálja kihasználni az Android operációs rendszert futtató okostelefonok egyetlen amerikai gyártójaként betöltött pozícióját, és növelni piaci részesedését a Huawei mobilüzletágának szankciók okozta összeomlása után.

A vállalat állítólag az Apple-t, a Samsungot és a Xiaomit, a három jelenlegi vezető gyártót veszi célba. Összehasonlításképpen: az Apple állítólag csak 2021-ben mintegy 80 millió iPhone 13-as készüléket szállít majd, így a Pixel még mindig nagyon messze lesz tőle.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Pár hónapig, amíg a maroknyi vásárló meg nem veszi.

válasz erre

techiii

2 éve, 1 hónapja és 3 napja

Várható volt, mivel jelenleg szinte semmi nincs amit árulnának.

válasz erre