A Perseverance elhagyta az első tartályt a marsi mintákkal, de csak 2033-ban fogják látni a kutatók

2022. december 26.
60.1451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A marsi rover a közelmúltban elhagyta első tartályát a Three Forks nevű hely közelében, mely több mintát is tartalmaz a Vörös bolygóról, ám a tudósoknak még nagyon sokat kell arra várniuk, hogy ezeket a mintákat elemezni tudják.

A Perseverance megérkezése óta folyamatosan gyűjti a mintákat a Marsról, különböző kőzeteket és port, hogy a későbbiekben a kutatók elemezni tudják majd ezeket, ám az még nagyon messze van, mivel leghamarabb 2033-ban érhetnek a Földre. Az első tartály ledobását hosszas mérnöki munka előzte meg, ugyanis a kutatóknak pontos és biztonságos helyet kellett találniuk az eszköz számára.

A rover kamerájával mindent megnézett, mielőtt leejtette a csövet a felszínre. Ezt követően a mérnökök meggyőződtek arról, hogy megfelelő pozícióba került a tartály, ami megkönnyíti a felvételt. Még lesznek további tartályok, melyeket a tervek szerint két új marsi helikopter fogja összegyűjteni.
4 hozzászólás

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

De kemény hogy egy évtized múlva ér ide. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Nem hittem volna hogy ilyen kis minták jönnek. meglepett smiley Mindig úgí képzeltem el, hogy nagy tartályokban jön az anyag.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Bakker tíz év mire ideér? meglepett smiley Hogy akarunk mi a Marsra repülni? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Milyen sokáig utazik! meglepett smiley

válasz erre