Advertisement

A patkányok is szeretik a ritmusos zenéket - például Lady Gagát és Michael Jacksont is

2022. november 14.
4.2801
csirkee profilja, adatai
csirkee
Úgy tűnik nem csak az ember szereti a ritmusos dalokat, hanem a patkányok is, ugyanis a Tokiói Egyetem kutatói friss tanulmányukban bizonyítják, hogy a rágcsálók képesek bólogatni a zenére, pontosabban a ritmusra, amit meghallanak.

A kutatók négy különböző tempóban játszották le Lady Gaga , Queen és Michael Jackson dalait, valamint egy Mozart-szonátát. A tudósok felfigyeltek arra, hogy a patkányok leginkább a 120-140 bpm (ütés/perc) tetszett a legjobban, ilyenkor voltak a legaktívabbak. Érdekesség, hogy az emberek is éppen ezt a tartományt kedvelik a legjobban, szinte azonnal reagálnak a zenére.

A kutatók egy számítógépes modell segítségével arra a következtetésre jutottak, hogy ezt az optimális tempót az agy időállandója - az a sebesség, amellyel az ingerekre reagálni képes - határozza meg. A tanulmány során kiderült, hogy az emberek és a patkányok hasonló ritmusban rángatták a fejüket az ütemre. Ahogy a zene felgyorsult, ami megnehezítette a ritmusra való mozgást, az ember és a rágcsáló fejrángása is csökkent. A kutatás természetesen még folytatódik a jövőben.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na nemár!

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát ez nagyon poén!

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

A zenét tényleg mindenki szereti ezek szerint.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

De ari.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Azta de kemény.

válasz erre