A nőstény fokföldi szirtiborzok jobban vonzódnak a jó ritmusérzékkel rendelkező hímekhez

2022. szeptember 14.
4.3071
csirkee profilja, adatai
csirkee
A zene fontos szerepet játszik az emberek életében, de nagyon úgy tűnik, hogy az állatok világában is, hiszen már nem egyszer lehetett hallani olyan állatokról, akik zenével hódítják meg párjukat a párzási időszak során, nos, nincs ez máskép a fokföldi sztirtiborzoknál sem.

Az izraeli Tel Avivi Egyetem kutatója, Vlad Demartsev 20 éve tanulmányozza a szirtiborzokat, akik társas emlősök és kiterjedt hangrepertoárral rendelkeznek, ami létfontosságú számukra. A kutatások során kiderült, hogy a dalok akusztikus és időbeli szerkezettel rendelkeznek, ami tükrözi az állatok minőségét és társadalmi státuszát.

A nőstények a párzási időszak során a ritmusérzék alapján választanak párt, ha egy hím képes megtartani a ritmust az udvarlási dalnál, akkor nagyobb sikerrel fog párt találni magának. Ezek az állatok legfeljebb 50 egyedből álló kolóniákban élnek, közös alvóterületeken és együtt keresnek élelmet. A ZME science magazinnak Demartsev elmondta, hogy a dalaikban regionális dialektusok is felfedezhetőek.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Óriási!

válasz erre

techiii

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem semmi. Mondjuk tényleg nem ők az egyetlenek, akik zenével hódítanak.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

De nagy.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Azta de durva hangjuk van.

válasz erre