A Nissan bejelentette ambiciózus terveit az elektromos autó piacon

2024. március 26.
31.6461
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Nissan Motor autógyártó vállalat bejelentette, hogy a következő három évben 30 új modellt vezet be a piacra, melyek közül 16 elektromos lesz, azzal a céllal, hogy 1 millió járművel növelni tudja eladásait globális szinten, továbbá javítsa nyereségét a költségek csökkentésével.

Az elektromos autópiac élén állt korábban a Nissan Leaf modelljével, de jelenleg két nagy szereplő uralja ezt a piacot: a Tesla és a kínai BYD. A japán autógyártó vállalat azonban hatalmas tervekkel igyekszik visszaszerezni vezető pozícióját. Ennek érdekében a 2026-ig 30 új modellt fog piacra dobni, melyek közül 16 elektromos vagy plug-in hibrid változat lesz.

Korábban egyébként a Nissan még azt állította, hogy 2030-ra 23 elektromos járművet gyártanak majd, és ezek közül 15 teljesen elektromos lesz, nem pedig valamilyen hibrid jármű. A vállalat most arra törekszik, hogy 2030-ra az elektromos és hibrid járművek aránya elérje a globális eladások 60%-át. Mindezek mellett igyekeznek csökkenteni költségeiket és növelni a bevételt, 6 százalék feletti üzemieredmény-rátát szeretnének elérni a 2026-os pénzügyi év végére.
3 hozzászólás

Direktor

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem lesz könnyű dolguk, Kína nagyon megy.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát hajrá. A verseny csak jó nekünk, vásárlóknak! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Kínaiakat már nagyon nehéz lesz lenyomni!

válasz erre