A Nissan 2028-ban tervezi piacra dobni első szilárdtest-akkumulátoros elektromos autóját

2022. április 09.
51.7511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Nissan pénteken bemutatta a japán Yokohamában található gyártóüzem prototípusát, ahol a vállalat elmondása szerint szilárdtest-akkumulátorokat tervez gyártani az elektromos járművekben való felhasználásra.

A vállalat közleményében azt írta, hogy "egy kísérleti gyártósor létrehozását tervezi a yokohamai üzemében a 2024-es pénzügyi évben, a prototípus gyártósoron történő gyártáshoz szükséges anyagokat, tervezési és gyártási folyamatokat a prototípus gyártóüzemben tanulmányozzák". A Nissan célja, hogy 2028-ban piacra dobja első, teljesen szilárdtest-akkumulátorral szerelt EV-jét.

A teljesen szilárdtest-akkumulátorok elméletileg gyorsabban tölthetnek, több energiát tárolhatnak és tovább tarthatnak, mint a jelenleg a legtöbb elektromos autóban használt lítium-ion akkumulátorok.

A Nissan elmondta, hogy várhatóan az akkumulátorokat végül az egész járműválasztékában használni fogja, beleértve a pickup teherautókat is. A vállalat szerint a teljesen szilárdtest-akkumulátorok 2028-ra 75 dollár/kWh-ra, majd végül 65 dollár/kWh-ra csökkenthetik az akkumulátorok árát. Az akkumulátorok segítségével az elektromos járművek sokkal megfizethetőbbé válnak, és végül a benzinüzemű járművekkel azonos árszintre kerülnek.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 4 hónapja és 12 napja

Hajrá! Remélhetőleg elkezdődik valami fejlődés végre.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 12 napja

Majd ha 1000km megtehető teljesen normális használat mellett, értelmezhető sebességgel, akkor azt mondom, alakul a technológia...

válasz erre

Fikarc

2 éve, 4 hónapja és 12 napja

Végre valami fejlődés!

válasz erre