A Neuralink keresi a következő kísérleti alanyt

2024. május 20.
15.4521
csirkee profilja, adatai
csirkee
Idén év elején elkezdődtek az emberi kísérletek a Neuralink agyimplantátum chippel, elsőként Noland Arbaugh agyába ültették be a kis interfészt, aminek segítségével videojátékozni és a kurzort is irányítani tudta, most pedig egy újabb jelöltet keres a vállalat, hogy tovább teszteljék az úttörő eszközt.

A 30 éves Noland Arbaugh, aki egy nyolc évvel ezelőtti balesetben válltól lefelé lebénult, januárban kapott egy Neuralink agyimplantátum chipet, azaz egy "The Link"-et. A páciens nemrégiben egy videóban osztotta meg tapasztalatait az eszközzel kapcsolatban. Noland elmondta, hogy teljesen megváltozott az élete és egyáltalán nem félt attól, hogy problémák merülnek majd fel a kísérlet során.

A legnehezebb az volt számára, amikor az eszköz egyes szálai visszahúzódtak, emiatt megszakadt a kapcsolat az implantátum és az agy között, attól tartott, hogy elveszíti az eszköz által az életébe hozott újdonságokat. De a Neuralink később módosításokat hajtott végre, javítva az eszköz kapcsolatát Arbaugh idegeivel. A páciens szerint nem kell olyan sokat várnunk arra, hogy egy gerincsérülés után az ember a saját lábán sétáljon majd ki a kórházból.A Neuralink most egy újabb tesztalanyt keres, kifejezetten olyat, aki quadriplegiában szenved, más néven tetraplegiában, melynek során mind a négy végtag, azaz a karok és a lábak részleges vagy teljes funkciójának elvesztése áll fenn. Valószínűleg jó néhányan fognak jelentkezni a második körös tesztelésre.
6 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

De jó. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hihetetlen hogy ez valóban létezik!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Biztos rengetegen fognak jelentkezni, nagy lehetőség.

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Brutális ez a tudomány.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon jó hogy már van ilyen. Kíváncsi leszek a hosszútávú eredményekre.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Biztos lesz jelentkező bőven amúgy.

válasz erre