A Netflix 150 amerikai munkahelyet szüntetett meg az előfizetők elvesztése után

2022. május 24.
49.0361
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A Netflix több alkalmazottól is megvált az elmúlt időszakban, a streamingszolgáltató ezt a lépést amiatt tette meg, mert az elmúlt időszakban nagyot zuhantak az előfizetőiknek a száma és innentől nem tudják kitermelni a munkatársak fizetését.

Az elbocsátások csakis az észak-amerikai alkalmazottakat érintette, ami számokban nagyjából az ott dolgozók 2%-át tette ki. A vállalat szeretné más módon is növelni az előfizetők számát, például élő műsorok közvetítésével, ám ez sem garancia arra, hogy ismét növekedne a nézők száma és esetleg visszatérhetnének régi munkahelyükre a kirúgott alkalmazottak.

A változást természetesen elsősorban üzleti döntések és igények befolyásolják, nem az egyéni teljesítmény a lényeg. Hogy a kirúgások pontosan milyen részlegeket érintett, nincsenek pontos információk, ám a pletykák szerint a kommunikációs szektort, a toborzói részleget és a tartalomgyártást érintette.

5 hozzászólás

inkognito

7 hónapja, 2 napja

150 alkalmazott még nem olyan sok szerintem.

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 3 napja

Talán nem kéne megmásítani a történelmet a sorozatokban és nem kéne mindent telitömni a manaoság olyan népszerű trendekkel, amire semmi épeszű ember nem kíváncsi.

válasz erre

Levi87

7 hónapja, 3 napja

Ennyire ****ban vannak?

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 napja

Ez már csak ilyen.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 napja

Nem jó az irány, ezt fel kell fognia a Netflixnek. Valahogy az emberek többsége nem kíváncsi a bináris meg nem bináris hülyeségekre.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink