A Nemzetközi Űrállomás szemétdarabja beszakította egy floridai ház tetejét

2024. április 03.
28.2431
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legtöbb aszteroida darab és űrszemét elég a légkörben, ám vannak olyan darabok, melyek túlélik és ezek lakott területeken is képesek földet érni, ahol sérülést vagy kárt okozhatnak, ez történt Alejandro Otero házával is, amibe március közepén egy közel kétkilós tárgy lyukasztotta ki a háztetőt.

A NASA korábban egy 2,9 tonnás raklapot használt egy nagyszabású akkumulátorcsere-projekt során a Nemzetközi Űrállomáson, melynek a légkörben való elégetését idén márciusra tervezték. Akkor azt állította a szövetségi katasztrófavédelmi hivatal, hogy lakott területet nem fog veszélyeztetni a művelet, de a jelek szerint ez nem jött össze.

A közelmúltban Alejandro Otero az X-en tett közzé néhány fotót, melyen az látszik, hogy egy henger alakú tárgy kilyukasztotta a férfi házát és a padlóját is. A NASA vizsgálatot indított és Oterotól már el is vitték a törmelékdarabot, hogy megvizsgálják, tényleg az ISS űrszemetéről van-e szó. Amennyiben nem a raklap része az objektum, akkor meg kell vizsgálni, hogy esetleg más ország űrszemete landolt a területen, ami megnehezíti majd a kártérítést.A NASA egyébként korábban azt állította, hogy a 2,9 tonnás raklap teljes egészében el fog égni a légkörben, ám ezt néhány tudós vitatta. Az Aerospace Corporation szerint, amikor egy nagy tárgy újra belép a Föld légkörébe, tömegének nagyjából 20-40 százaléka túlélheti és elérheti a földet. A pontos százalék azonban az objektum konkrét fémkialakításától függően változhat. Mindezek fényében előfordulhat, hogy a férfinak igaza lesz.
7 hozzászólás

Porthos

2 hete

Nagy mák hogy nem volt alatta senki.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 1 napja

Uhh az igen komoly! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 1 napja

jó nagy raklap lehetett meglepett smiley

válasz erre

Vidoros

2 hete és 1 napja

Majd kap egy kis kártérítést és kész.

válasz erre

techiii

2 hete és 1 napja

Eléggé kiakadtam volna a helyében.

válasz erre

TEchie

2 hete és 1 napja

Erre gondolom nem számított.

válasz erre

Fikarc

2 hete és 1 napja

röhögő smileyröhögő smiley hát az kellemetlen.

válasz erre