A német állam búcsút int a Linuxnak

2018. július 30.
3.1701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Annak ellenére, hogy egyre népszerűbb az open source világ, valamint sok állam illetve közigazgatási szerve döntött úgy hogy Windows helyett Linuxra vált, a németek pont fordítottan gondolkodnak, hiszen búcsút intenek a Linuxnak.

Tavaly már München már bejelentette, hogy meg akar szabadulni a Linuxtól, miután közel másfél évtized alatt sem sikerült azt megszoknia senkinek, most pedig Alsó-Szászország kezdett hasonló eljárásba.

A történet lényegében annyi, hogy első körben több mint 13 ezer PC-t vontak be az open source migrációba, és mivel OpenSuSE volt a kiválasztott rendszer, a licenc költségeit - ami ugye nem volt - a kollégák oktatására fordították.

Ezután a vezetés a távmunkában valamint egyes speciális munkakörnyezetben dolgozóknak Windows licencet adott, így szakadék nyílt a két platform között, főleg kompatibilitás szempontjából, amit sehogy sem tudtak megoldani.

Végül úgy döntöttek, hogy akkor mindenki egységesen álljon vissza a Microsoft megoldásaira.
4 hozzászólás

strogg

6 éve, 2 hónapja és 25 napja

Eleve nem is kell minden ms cuccot kihajitani. Az AD es DC nem rossz dolgok, csak figyelni az intergaciora. Nem minden sw valthato ki, a sharepoint nem is kivalthato mondjuk egy kablink-el. Szoval ne torekedjunk vallasi alapon homogen rendszerre es akkor nincsen ez.

válasz erre

marco

6 éve, 2 hónapja és 25 napja

strogg írta:
Várható volt. Eleve nem szabadott volna úgy hozzáállni, hogy homogén linux környezet.
Vagy mondjuk a kiosztott MS cuccokat kellett volna inkább lecserélni. Mindig meg vagyok lepve, amikor képtelenek egy ingyenes rendszerrel dolgozni emberek, cégek, országok. Másfél évtizeden át kizárólag Linuxot használtam, mindent azon fejlesztettem, és a mai napig sikeres termékek.

Aztán jött egy nagyon kicsi windóz, életem legszörnyűbb időszaka volt röhögő smiley, másfél éve pedig macOS. És holnap érkezik is az új gép. mosolygó smiley

De neked ezt nyilván nem kell mondanom, te még perverzebb vagy OS terén. röhögő smiley

válasz erre

strogg

6 éve, 2 hónapja és 25 napja

Várható volt. Eleve nem szabadott volna úgy hozzáállni, hogy homogén linux környezet.

válasz erre

VDemon

6 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ez nagyon szomorú.

válasz erre