A NASA után Kína is egy bolygóvédelmi tesztet hajt végre

2023. április 16.
25.6551
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal tavaly szeptemberben hajtotta végre a DART-küldetést, mely az első bolygóvédelmi technológiája volt az ügynökségnek, ami sikeresen módosította egy aszteroida pályáját, most egy hasonló küldetésre/tesztre készül Kína is, de csak 2025-ben.
 

Mindig megvan annak az esélye, hogy egy-egy nagyobb aszteroida olyan közelségbe kerül, hogy az veszélyt jelenthet az emberiségre, emiatt fontos kialakítani egy bolygóvédelmi technológiát. A NASA-nak egyszer már sikerült, most Kína jön, akik a 2019 VL5 jelzésű űrsziklát választották tesztnek, de csak 2025-ben fogják végrehajtani a küldetést.

A tervek szerint egyszerre indítanának el egy űrszondát, valamint egy megfigyelő eszközt, hogy folyamatosan tájékoztatást kapjanak az eseményekről. A küldetésben egy Long March 3B rakétát használnak majd. A 2019 VL5 egy kisebb aszteroida, nagyjából 30 méter átmérőjű, relatív sebessége 6,4 kilométer/s. Az űrügynökség célja, hogy az aszteroida sebességét másodpercenként körülbelül öt centiméterrel módosítsák.
3 hozzászólás

Porthos

6 hónapja, 2 napja

Az komoly! Frankón ki lesz építve egy védelmi rendszer, azért ez megnyugtató.

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 napja

Minél több védelem, annál jobb!

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 2 napja

Ennek csak drukkolni lehet.

válasz erre