A NASA saját időzónát szeretne bevezetni a Holdon

2024. április 03.
6.6781
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha minden jól megy, akkor 2026-ban ismét ember léphet a Hold felszínére, ahol kicsit másképpen telik az idő, mint itt a Földön, kicsit gyorsabban telnek a másodpercek, ezért a Fehér Ház felkérte a NASA-t, hogy dolgozzon ki külön időzónát a Holdnak.

Mivel a Holdon kisebb a gravitáció, az ott eltöltött idő egy kicsit gyorsabban telik - naponta 58,7 mikroszekundum - a Földhöz képest. Az új holdidő rendszer kialakításához a NASA együtt fog dolgozni már űrügynökségekkel, hogy egységesen meg tudjanak egyezni. Az amerikai űrhivatal kommunikációs vezetője, Kevin Coggins egy közleményben arról beszélt, hogy a különféle égitesteknek saját "szívverése" van.

Amikor legutóbb a NASA űrhajósokat küldött a Holdra, azok karórát viseltek, de az időzítés nem volt olyan precíz és kritikus, mint most a GPS, a műholdak és a bonyolult számítógépes és kommunikációs rendszerek esetében. Ezek a mikroszekundumok számítanak, amikor a csúcstechnológiás rendszerek kölcsönhatásba lépnek egymással. A Földdel ellentétben a Holdon nem lesz nyári időszámítás és már 2026-ra szeretnének elkészülni a végleges tervvel.
4 hozzászólás

zender

1 hete és 1 napja

Majd az oroszok is bevezetik a sajátjukat. Aztán Kína. Aztán India. röhögő smiley Lesz kalamajka!

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 1 napja

Szerintem ez nem akkora kérdés a Holddal kapcsolatban, mint mondjuk például sikeresen leszállni oda. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hete és 1 napja

Értelmetlen, be kell vezetni a szökőnapot mint a Fölfön és ennyi.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 1 napja

Mondjuk ennek van értelme.

válasz erre