A NASA pályázatot indított a szemét és a hulladék újrahasznosítására a Mars-küldetéshez

2022. január 20.
59.9011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA meghirdetett egy pályázatot, amelynek célja, hogy a lehető legkevesebb anyagpazarlással jussunk el a Marsra és vissza - az ügynökség versenylaborja a HeroX nevű crowdsourcing platformmal közösen elindította ugyanis a "Waste to Base" elnevezésű kihívást.

Ebben olyan ötleteket keresnek, amelyekkel a szemetet, a hulladékot, a szén-dioxidot és a habosított csomagolóanyagokat újrahasznosíthatják egy két-három évig tartó, legénységgel ellátott küldetés során a Vörös Bolygón. A versenyzőknek március 15-ig van idejük benevezni a kihívásra, és az újszerű ötletekért több, egyenként 1000 dollárig terjedő díjat is kiosztanak a 24 ezer dolláros összdíjazásból.

A győztest április 22-éig kell kihirdetni a kihívás honlapja szerint. A teljes részvételi feltételrendszer a verseny weboldalán érhető el. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a világon bárki, aki betöltötte a 18. életévét, részt vehet egyénileg vagy csapatban, feltéve, hogy az adott ország nem áll az Egyesült Államok szövetségi szankciói alatt - közölte a HeroX.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

Végre értelmes dolgokon is törik a fejüket..

válasz erre

Levi87

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

A Földön is lehetne ötletelni kicsit...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

MAnaoság már nem sok mindent akarnak ők maguk csinálni...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

Szép tervek, csak nem sokat mutat mostanában a Nasa abból hogy miként tervezi megvalósítani ezeket. Egyelőre maximum szondákkal bohóckodnak...

válasz erre

Porthos

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

Ez annyira cuki. Kár hogy a Hold is túl messze van nekik.

válasz erre