A NASA önkénteseket keres egy újabb Mars szimulációhoz

2024. február 19.
18.3991
csirkee profilja, adatai
csirkee
Szeretnél Te is egy időre marslakóvá válni? Akkor itt a lehetőség, ugyanis az Amerikai Űrkutatási Hivatal önkénteseket keres egy 2025 tavaszán induló új egyéves szimulált Mars-misszióhoz, melynek során azt vizsgálják, hogyan lennénk képesek megélni a Vörös bolygón.

A NASA még tavaly nyáron indította el CHAPEA elnevezésű programját, melynek során négy ember költözött be egy 3D-nyomtatott kapszulába, ahol a marsi körülményeket szimulálták, és a pszichológiai és társadalmi kihívásokat vizsgálták. 2025-ben egy újabb misszió fog indulni, méghozzá a CHAPEA 2, melyhez már most várja az önkéntesek jelentkezését a NASA.

Ismét négy ember fog beköltözni, akiknek nem csak az lesz a feladata, hogy egyenek, igyanak és aludjanak, hanem rengeteg feladatot kell majd elvégezniük, például szimulált űrsétákat, robotműveleteket, élőhelyek karbantartását, testmozgást és növénytermesztést. A NASA amerikai állampolgárságú vagy állandó lakosú, nemdohányzó, 30-55 év közötti, angolul folyékonyan beszélő jelentkezőket vár.

4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 5 napja

Ez nem rossz meló!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 5 napja

Ez egy menő meló! mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 5 napja

Kipróbálnám nagyon! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 5 napja

Simán mennék egy ilyenre ha lenne lehetőségem. Bődületes pénzt fizethetnek szerintem.

válasz erre