A NASA megerősítette, hogy az ISS-ről származik az az űrszemét, ami beszakította egy floridai ház tetejét

2024. április 16.
22.9961
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még árpilis elején számoltunk be arról a hírről, hogy egy floridai ház tetejét beszakította egy közel kétkilós űrszemét, melyet maga a NASA vizsgált meg közelebbről és most az űrügynökség megerősítette, hogy a Nemzetközi Űrállomás egyik űrszemete okozta a kárt, aminek meg kellett volna semmisülnie.

Alejandro Otero a közösségi médiában bosszankodott és osztott meg néhány fotót arról a henger alakú tárgyról, ami kilyukasztotta a férfi házát és a padlóját is. A NASA akkor begyűjtötte a mintát és vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, valóban a Nemzetközi Űrállomásról származik-e az űrszemét és most végre megérkezett a válasz.

Az űrügynökség megállapította, hogy az elöregedett akkumulátorokat tartalmazó raklapról származik, amelyet még 2021-ben bocsátottak ki az ISS-ről. A tárgy, ami a kárt okozta Otero házában egy tartóelem volt, amelyet az űrállomásról kibocsátott, 2,6 tonnás raklapon lévő akkumulátorok rögzítésére használtak. A tartóelem inconelből (olyan fémötvözet, amely ellenáll az extrém körülményeknek) készült, aminek meg kellett volna semmisülnie, amikor a légtérbe belépett.

A NASA most azt vizsgálja, hogy az elem hogyan maradhatott "életben" és ha szükséges, akkor a modellt frissíteni fogják, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. Mindeközben természetesen megtérítik Alejandro Otero kárát is.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Szép jövőkép, hogy majd ilyenek potyognak a fejünkre a ****rá telített űrből.

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Akkor az ott egy széő kis kártérítési ügy lesz.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ja én azt hittem, ez tuti. mosolygó smiley

válasz erre