A NASA elkezdte tesztelni az orvosi műtéteket az űrben

2022. december 25.
60.0991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Louisville-i Egyetem, az Orbital Medicine és a Purdue Egyetem kutatói olyan technológiát fejlesztenek ki, amelynek célja a vérzés szabályozása és korlátozása, valamint a műtétek megkönnyítése az űrben, mivel a NASA szerint egyre sürgetőbbek az űralapú orvosi fejlesztések.

Az Artemis I program sikere után az Amerikai Űrügynökségnek egyre sürgetőbbé vált az orvostudomány fejlesztése az űrben, mivel a jövőben egyre messzebb fognak eljutni és az esetleges baleseteket kezelni kell. George Pantalos, kutatásvezető szerint a mikrogravitációs környezet miatt a műtét és a sebkezelés az űrben nagy kihívást jelent.

Emiatt kezdtek bele a Zero Gravity Corporation módosított G-FORCE ONE repülőgépén a tesztekbe. A kutatók által fejlesztett sebészeti folyadékkezelő rendszer (SFMS) segíthet abban, hogy kisebb műtéteket végezzenek el az űrben. Az SFMS átlátszó kupolája szorosan illeszkedik a páciens bőréhez, és különböző helyeket kínál a sebészeti eszközök számára, miközben megakadályozza a folyadék szivárgását.


4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 8 hónapja és 5 napja

Elég messze vagyunk még attól hogy ez a mindennapi életünk rész legyen szerintem...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 5 napja

Be****ás hogy már ilyenre is készülnek! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 5 napja

Durca bakker. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 8 hónapja és 6 napja

Hát igen, ez lassan valós helyzet lesz odafent.

válasz erre