A NASA egy nukleáris szitakötő drónnal fedezné fel a Szaturnusz Titán holdját

2023. október 27.
4.4401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal egy egészen elképesztő drónnal szeretné berepülni a Szaturnusz Titán holdját, ugyanis már tesztelés alatt van egy személyautó méretű nukleáris meghajtású drón, mely a Dragonfly (szitakötő) elnevezést kapta, ami kamerákkal, érzékelőkkel és mintavevőkkel van felszerelve.

Ambíciózus tervei vannak a NASA-nak a Szaturnusz egyik holdjának felfedezésére, mely ha minden jól megy, akkor 2027-ben indul útjára és 2030-as évek közepén érkezik a Titánra. A Dragonfly fő célja a Titán komplex kémiájának tanulmányozása, amely betekintést nyújthat Naprendszerünk életének eredetébe.

A kamerákkal, érzékelőkkel és mintavevőkkel felszerelt jármű a Titán azon területeit vizsgálja, amelyekről ismert, hogy szerves anyagokat tartalmaznak. A leszállóegység a Titán nitrogénben gazdag atmoszféráján halad át négy kettős koaxiális rotor segítségével, melyeket már teszteltek is a NASA Langley Kutatóközpontjában, a virginiai Hamptonban.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát hajrá!

válasz erre

Hentes

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

A Marson sem valami hatékony a megoldás, az ilyen 5-6 méteres repülések vicc kategória. Kicsit többre vágyik a Nasa mint amire képes...

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Olyan bizakodók, de tényleg. Csak szállnának már le a Holdon.... röhögő smiley

válasz erre