A Microsoft több ezer alkalmazottat bocsát el

2023. január 18.
53.6861
csirkee profilja, adatai
csirkee
A technológiai szektort az elmúlt hónapokban egy elbocsátási hullám érte el, mivel a pandémia alatt megnövelték a kapacitásukat, de mára már feleslegessé vált a több ember foglalkoztatása, emiatt most Bill Gates vállalata is újabb elbocsátásokba kezd.
 

A Sky News beszámolója szerint több munkakörtől válik meg a cég, és a szoftveróriás 5 százalék körüli létszámcsökkentést hajt végre, ami több mint 10 000 embert jelenthet. Az elbocsátásokat már most bejelentette a cég, mivel hamarosan érkeznek a vállalat negyedéves eredményei. A cég tavaly már végre hajtott egy 1 százalékos leépítést, de a mostani ennél nagyobb lesz.

Egyes beszámolók szerint a Microsoft mérnöki részlegeiben lehetnek nagyobb kirúgások. a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella korábban adott interjút a CNBC-nek, ahol elárulta, hogy a cég nem immunis a globális változásokra, a következő két év lesz a legnagyobb kihívás nem csak számukra, de a technológiai piac más résztvevői számára is.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Amilyen bal**** az egész cég, a 100%-ot kéne kibaszni.

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az a baj hogymegint nem a dilettáns fejlesztőket dobják majd ki, biztos vagyok benne.

válasz erre

somogyiandras

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

A jogászokat rúgnám ki és a helyükre programozókat vennék fel. Így talán még valami operációsrendszert is össze tudnának hozni a jövőben.

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nagyon durva a techcégeknél mostanában ez az óriási elbocsájtási hullám!

válasz erre