A Microsoft AI kutatói tévedésből 38 TB vállalati adatot szivárogtattak ki

2023. szeptember 19.
11.9811
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már megszokhattuk, hogy a vállalat fejlesztői nem mindig vannak a helyzet magaslatán, amikor egy Windows frissítést adnak ki, sokszor kékhalál lesz a vége, ám most nem a fejlesztői részleg bénázott, hanem a kutatói részlet, ugyanis sikerült véletlenül személyes adatokat megosztaniuk a nyilvánossággal.
 

A Microsoft AI kutatócsoportja, képzési adatokat szeretett volna feltölteni a GitHubra, hogy más kutatóknak nyílt forráskódot és AI modelleket kínálhassanak a képfelismeréshez, ám ehelyett véletlenül 38 TB személyes adatot tettek közzé. A Wiz kiberbiztonsági cég fedezett fel egy hivatkozást a fájlokban, amelyek a vállalat alkalmazottainak számítógépeinek biztonsági másolatait tartalmazták.

Ezek a biztonsági másolatok a Microsoft szolgáltatások jelszavait, titkos kulcsokat és több mint 30 000 belső Teams-üzenetet tartalmaztak. A vállalat kihangsúlyozta, hogy felhasználói vagy ügyfél adatok nem kerültek nyilvánosságra. A Wiz június 22-én fedezte fel és jelentette a Microsoftnak a biztonsági problémát, a vállalat pedig június 23-ig visszavonta a linket.
3 hozzászólás

Porthos

2 hete

Édes istenem ennyi amatőrt..

válasz erre

Gratulálok.

válasz erre

zender

2 hete

Annyira jó hogy nincs ezeknél az analfabéta nyomorultaknál semmim.

válasz erre