A Meteorológiai Világszervezet a jövőben elnevezné a hőhullámokat

2022. július 23.
29.8741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Meteorológiai Világszervezet (WMO) a nagyobb hurrikánokat és viharokat el szokta nevezni, elég csak a Katrin hurrikánra gondolni, ám egyelőre a hőhullámokat nem nevezték el, ezen szeretnének a jövőben változtatni, ugyanis egyre több ilyen fog érkezni hazánkba is.

Nem csak Európa szerte, de világszerte is tombol a hőség, még hazánkban is 40 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk, ami eddig szinte elképzelhetetlen volt számunkra. A Meteorológiai Világszervezet bejelentette, szeretné a jövőben elnevezni és osztályozni a hőhullámokat, hogy az emberek felkészüljenek a kánikulai időjárásra, menedéket találjanak.

Elemzések szerint világszerte évente 5 millió ember hal bele a hőségbe, ám ha megfelelően kommunikálnák a meleget, akkor ez a szám csökkenhetne - vélik a kutatók. Ezért is lenne célja WMO-nak, hogy nevet adjon a hőhullámoknak. A spanyolországi Sevilla lesz a világ első városa, amely még idén kipróbálja az ötletet.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Az igen.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Szép jövőkép. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Az a baj hogy nyilván először figyelemfelkető lesz, de aztán az emberek megszokják és ugyanúgy nem figyelnek fel majd rájuk.

válasz erre

betyár

1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Érthető az elnevezés dolog.

válasz erre