A Meta-nak 175 millió dollárt kell fizetnie szabadalmi jogok megsértése miatt

2022. szeptember 22.
29.7661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ismét mélyen a zsebébe kell nyúlnia Mark Zuckerbergnek, akinek cégét 175 millió dollár (71,8 milliárd forint) megfizetésére kötelezte egy texasi bíróság, miután kiderült, hogy szabadalomsértést követett el az élő videóközvetítésre vonatkozó technológia kifejlesztése során.

Nem lepődünk meg azon, hogy ismét lopáson kapták a világ egyik legnagyobb cégét, akiknek bíróságon kellett felelniük a közelmúltban, ugyanis a Voxer társalapítója, Tom Katis az Egyesült Államok hadseregének veteránja fejlesztette ki azt a szabadalmat, mely alapján a Meta létrehozta az élő közvetítéseket a Facebookon és az Instagramon.

A bíróságnak benyújtott papírok szerint az egykori katona bizonyítani tudta, hogy az általa létrehozott kommunikációs megoldást használta fel a Meta. A Voxer 2007-ben alakult, a Walkie Talkie alkalmazás pedig 2011-ben jelent meg. Nem sokkal ezután az akkori Facebook felkereste a céget, hogy működjenek együtt. Természetesen a Meta cáfolta a jogsértést, ezért jogorvoslati kérelmet nyújtanak be.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Ha loptak akkor fizetniük kell.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Az már egy megérezhető sösszeg mindjuk.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Szép összeg.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Annyira durva hogy az egész Fb meg cukorvár világ kizárólag összelopott dolgokból áll. Rohadt durva.

válasz erre