A Meta Kalifornia államban betilthatja a hírek megosztását a Facebookon

2023. június 02.
17.9251
csirkee profilja, adatai
csirkee
Mark Zuckerberg közösségi média vállalata azzal fenyegetőzik, hogy kitiltja a híreket a Facebookról, amennyiben Kalifornia állam elfogadja azt a törvényjavaslatot, miszerint a közösségi médiaszolgáltatónak fizetnie kellene a hírügynökségeknek a Facebookon megjelenő hírek után.
 

Már nem először fenyegetőzik a Meta azzal, hogy kitiltja a híreket a közösségi oldaláról, ugyanis többször felmerült már az a javaslat, miszerint a tartalomgyártó magazinoknak - például az Androgeeknek vagy a CNN-nek - fizetnie kellene a vállalatnak a Facebookon megjelent tartalmak után. Mark Zuckerbergnek azonban esze ágában sincs fizetnie, helyette inkább kitiltaná őket.

Fontos azonban megjegyezni, hogy sokan ezen a platformon szoktak híreket olvasni, így valószínűleg ez a közönség eltűnne a Facebookról, ha kitiltaná őket a vállalat. Buffy Wicks, Kalifornia állam egyik demokrata képviselője szerint felháborító, hogy a világ egyik legvagyonosabb vállalata inkább elhallgattatná az újságírókat, minthogy támogatná őket. Ausztráliában hasonló törvényt már elfogadtak, ott mind a Facebooknak, mind pedig a Googlenek fizetnie kell a tartalomszolgáltatóknak, becslések szerint évente 130 millió dollárt irányított át a két vállalat.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez aztán a jó út, Facebook!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Akkor biztos sok felhasználó marad. Anélkül roppant hasznos a FB.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Bele is bukna ha ezt szélesebb körben csinálná.

válasz erre