A mesterséges intelligencia segítségével megvalósulhat a Star Trekből ismert Holofedélzet

2024. április 13.
26.2551
csirkee profilja, adatai
csirkee
Akik jól ismerik a Star Trek sorozatot, azok tudják jól, hogy az űrhajón található egy úgynevezett holofedélzet, ahol bármilyen környezetet létre lehet hozni egy virtuális környezetben, és most egy csapat tudós most azon dolgozik, hogy egy ChatGPT-szerű rendszerrel virtuális környezeteket hozzanak létre.

Valószínűleg sokan örülnének egy holofedélzetnek, aminek köszönhetően azonnal a homokos tengerparton vagy a világ másik felénk lehetnénk, persze csak egy virtuális térben. Egy tudós csapat videojáték-eszközöket és ChatGPT-t használt, hogy rekordidő alatt virtuális környezeteket hozzon létre, egyszerű szöveges promptokból.

A csapat egy olyan rendszer létrehozását tűzte ki célul, amely interaktív környezeteket építhet ki a robotok kiképzéséhez. Az ilyen típusú, "Sim2Real" nevű környezeteket már használják a robotikában, de ezek létrehozása túl sok időbe telik. A kutatók holofedélzete nagy nyelvi modellt (LLM) használ a kérések feldolgozásához. Ezután a digitális videojátékok hatalmas könyvtárát válogatja össze, hogy létrehozza a kívánt jelenetet.

A technológiát egyelőre nem szórakozásra fejlesztik, hanem ahogy korábban is említettük a robotika terén nyújthat segítséget, mert gyorsabban tudnak majd különféle virtuális tereket létrehozni.
dolgozik, hogy egy ChatGPT-szerű rendszerrel virtuális környezeteket hozzanak létre.'>
5 hozzászólás

XTomiX0029

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

az komoly

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mikorra lesz ebből valami..

válasz erre

betyár

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez azért távol van a holofedélzettől.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szép terv. De csak terv.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez mennyire menő lenne már! meglepett smiley

válasz erre