A mesterséges intelligencia 128-szor jobb mRNS-vakcinát tervezett COVID ellen

2023. május 04.
25.3481
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mesterséges intelligenciát már több alkalommal is használták az orvostudomány során, most a kínai Baidu Research amerikai kutatói alkottak meg egy olyan MI-t, ami alig néhány perc leforgása alatt képes volt megtervezni egy minden eddiginél hatékonyabb mRNS-vakcinát.

Úgy tűnik Karikó Katalint is felülmúlja majd az a mesterséges intelligencia, amelyik egy 128-szor hatékonyabb koronavírus elleni vakcinát tervezett, mely hosszabb védelmet is biztosít. Az MI - LinearDesing névre keresztelt - képes a jelenleginél bonyolultabb szerkezetű mRNS-vakcinák létrehozására, minél stabilabb az mRNS, annál több antigént termel az adott személy testében.

A Nature magazin beszámolója szerint az MI által tervezett vakcina a meleget is jobban tolerálja, ugyanis míg a koronavírus idején szállított vakcinákat -15 Celsius-fokos közegben kellett tartani, addig ezt az újat már melegebb közegben is lehet szállítani, ami olcsóbb. A kutatók úgy vélik, hogy ezzel a technológiával más hatékonyabb vakcinákat is lehet majd a jövőben készíteni.
3 hozzászólás

techiii

1 éve, 11 napja

Az nem semmi, remélhetőleg más gyógyszereket is ilyen hatékonyan tud összedobni.

válasz erre

Porthos

1 éve, 11 napja

Ez azért elég bizalomgerjesztő! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 11 napja

Na akkor szépen nekiállhat kutyulni a halálos betegségek gyógyszereit is...

válasz erre