Beperelte a Tinder tulajdonosa a Google-t versenyellenesség vádjával

2022. május 10.
46.9431
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A Tindert is birtokló Match Group úgy döntött, hogy bepereli a Google-t versenyellenességi váddal, ugyanis a vállalatnak egyáltalán nem szimpatikus a Play Store fizetési mechanizmusa.
Advertisement

A keresőóriás ugyanis azt követeli - hasonlóan az Apple-höz - , hogy a felhasználók még az alkalmazásokban is az ő fizetési módjukat használják. A Tindert és más társkereső appot összefogó felület bízik abban, hogy megnyerik a pert, mivel az Android-alkalmazások hivatalosan a Play Áruházból tölthetők le, így nincs is sok opció ennek megkerülésére.

A Google által a Play Áruházban egyertelműen vannak meghatározva bizonyos feltételek, mint például az, hogy a fejlesztőknek minden alkalmazáson belüli trankzakcióhoz a Google Play Billinget kell használni. Ebből pedig a Google akár 30% jutalékot is lecsíphet. Az is kötve van, hogy alapvetően az alkalmazások nem irányíthatják át a felhasználókat más fizetési felületre sem.

A társkereső cég úgy véli, hogy a Google piaci fölénye miatt mindenképpen megsérti globális szinten is a trösztellenes törvényeket, így változás gyanánt legyen elérhető más fizetési mód is és ne legyen ekkora összegű jutalék sem a számukra.
Advertisement
3 hozzászólás

Porthos

11 hónapja, 5 napja

Hát erre a perre kíváncsi leszek. Szerintem esélytelenek, így szerződtek, ez a deal.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 5 napja

Na kezdődik újra az Epic kontra Apple csak most Tinder kontra Google.

válasz erre

Harder

11 hónapja, 5 napja

Fel kell fogni, a Google és az Apple adja a platformot, amik nélkül ezek az appok nem is léteznének. Ennek van egy díja, azt ki kell fizetni. Nem értem mi bajuk ezzel.

válasz erre