A Maserati bemutatta első elektromos autóját

2022. október 03.
4.2311
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már hónapok óta lehet tudni, hogy a sportkocsi márka is belép az elektromos autók piacára és már rövid videót is lehetett látni az új autóról, de csak most mutatta be hivatalosan a Maserati a GranTurismo Folgorét, melynek teljesítménye 760 LE lesz.

Az új Maserati GranTurismo család elektromos tagja a Folgore nevet viseli, melyet három darab egyenként 300 kW csúcsteljesítményre képes villanymotorral szerelték fel a mérnökök. A márka szerint ez lesz a legalacsonyabb fekvésű elektromos jármű a piacon. A Maserati azt nem árulta el, hogy hány kilométert képes megtenni az autó egy feltöltéssel, pedig erre biztosan kíváncsiak lennének a vásárlók.

A Maserati bemutatta első elektromos autóját - 2. kép

Az elektromos autó 2,7 másodperc alatt gyorsul fel százra. Belül egy 12,2 hüvelykes digitális műszerfalat, egy 12,3 hüvelykes központi infotainment képernyőt és egy 8,8 hüvelykes komfort kijelzőt kapott az autó. Található benne aktív sávtartó asszisztens, 3D-s útnézet és egy 360 fokos kamera is, hogy parkolás esetén mindent lásson a sofőr. Az árakról és az elérhetőségről egyelőre nem lehet semmit sem tudni, de biztosan nem lesz olcsó.

Nézd nagyban ezt a videót!

5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Micsoda szentségtörés!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Rohadt dög a gép!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Elektromos Maserati, mivé lett a világ.

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Brutál jól néz ki!

válasz erre

techiii

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Durca nagyon.

válasz erre