A macOS használók számára is elérhetővé vált a KDE Connect

2019. július 18.
7.4811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Gyakran van olyan, hogy egy-egy Windows alá készített programról számolunk be, amellyel kapcsolatban akkora az érdeklődés, hogy megéri elkészíteni Linux illetve macOS alá is a portolt változatot, ám már sokkal ritkább.

Esetünkben pedig pont ez történt, hiszen a Linux alatt már egy ideje futó és egyre népszerűbb KDE Connect alkalmazás életében a következő státusz a macOS-en való jelenlét, úgy fest tehát van rá igény ezen platformon is.

A program tulajdonképpen a mobilunk és az asztali operációs rendszer közti kommunikációt hivatott megoldani, de itt adódik a kérdés, hogy az Apple esetében ez általában jól működik, miért van erre szükség itt? A válasz pedig pofonegyszerű. Annak ellenére, hogy valaki macOS rendszert használ, nem feltétlenül iPhone tulajdonos, hiszen lehet, az Android jobban kézre áll számára.

A KDE Connect tehát kiváló lehetőség ezen gát kiküszöbölésére, az elérhető opciók közt pedig olyanokat találunk, mint parancs futtatása Android alól macOS-en, mobil akkumulátor szint kijelzése, telefonunk csörgetése ha nem találjuk, vagy éppen fájl küldés Mac-ről Androidra.

A macOS használók számára is elérhetővé vált a KDE Connect - 2. kép

3 hozzászólás

Ronalddo

5 éve, 1 hónapja és 7 napja

Meg lennék lepve ha valaki feltenné...

válasz erre

technomancer

5 éve, 1 hónapja és 8 napja

Mondjuk a KDE Connect nagyon messze elmarad a natív Apple megoldástól, de akinek tetszik, használja. Van más ilyen jellegű progi is amúgy.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 1 hónapja és 8 napja

Az igen! meglepett smiley De jó. mosolygó smiley

válasz erre