A Lenovo bemutatta a világ első, átlátszó kijelzővel rendelkező laptopját

2024. február 26.
4.2631
csirkee profilja, adatai
csirkee
A napokban indult Barcelonában a 2024-es MWC szakkiállítás, ahol a gyártók sorra jelentik be újdonságaikat, és itt mutatkozott be a világ első, átlátszó micro LED kijelzővel ellátott laptopja, a Lenovo Project Crystal, mely egyelőre csak egy koncepció termék, nem kerül forgalmazásba.

A laptopok nem sokat változtak az elmúlt években, ám több izgalmasabb újdonság is érkezett, többek között a dupla kijelzővel ellátott Asus készülékek - melyek közül korábban teszteltük is az egyik modellt -, ám a Lenovo egy teljesen új koncepciót hozott az idei MWC eseményre. Ez pedig nem más, mint a Project Crystal kijelző, mely egy átlátszó micro LED, ami több rétegből épül fel, és átlag 1000 nit fényerővel bír.

A kijelző felbontása azonban nem túl nagy, de erről pontos információk nincsenek, a helyszíni beszámolók szerint a 16 hüvelykes kijelzőn látszódnak az egyes pixelek. A Lenovo egyelőre nem tervezi kereskedelmi forgalomba hozni a terméket, ez csupán egy koncepció, amivel vannak még bőven problémák. Többek között a kijelző nem tud elsötétülni, hogy hagyományosan lehessen használni. Az LG még január elején mutatta be átlátszó, vezeték nélküli OLED tévéjét, mely sokban hasonlít a Lenovo koncepciójához.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

betyár

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

ennek nem látom az értelmét

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Látványos, érdekes, de semmi több. Ilyen "billentyűzeten" pedig képtelen dolgozni. Szóval ez egy techdemo maximum.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Látványos csak semmi értelme. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

OMG milyen felesleges baromság! röhögő smiley

válasz erre