A legszebb okosóra a Pebble-től

2015. szeptember 24.
1.0381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Pebble mondhatni az egyik legismertebb okosóra márka, mely ráadásul a közösségi finanszírozás műfajának egyik sikersztorija is.
 

A karrierjét Kickstarteren kezdő vállalat a trendeknek megfelelően ezúttal egy kerek kijelzős modellel rukkolt elő.

A Pebble Time Round lényegében a gyártó ötödik modellje, gyakorlatban inkább a második generációs Pebble Time kerekített változata. Ennek megfelelően a tudás is megegyezik, a 64 színt megjeleníteni képes e-Paper kijelzőn a cég saját fejlesztésű operációs rendszere fut.A grafikus felület egyik legfőbb jellegzetessége az úgynevezett Timeline, melynek nevéből nem nehéz rájönni, hogy egy eseményeket (értesítéseket és naptárbejegyzéseket egyaránt) összefoglaló időrendi lista ? ez nyilván ezúttal a kerek kijelzőhöz lett igazítva, mely a kezdőképernyő számos választható óralapjaival kombinálva és a e-Paper folyamatos működésének köszönhetően szinte megszólalásig hasonlít egy klasszikus számlapos karórához. A funkcionalitás bővíthető, ráadásul az okosóra az alacsony fogyasztású megjelenítőnek és hardvernek köszönhetően napokig üzemel, egy napra elegendő töltést pedig mindössze 15 perc alatt vesz fel az akkumulátor.

A Pebble Time Round  mindössze 7,5 mm-es vastagságával a világ legvékonyabb okosórájának számít, de 28 grammjával még a pehelysúly kategóriában is labdába rúghat. Az okosóra kétféle szíjhosszal (14 és 20 mm) és ötféle külsővel kapható, jellemzően fekete és ezüst-fehér színezéssel, az ötödik, úgynevezett Rose Gold variáns csak a 14 mm-es szíjhosszal párosítható. Az okosóra már mától előrendelhető 249 dolláros áron a cég honlapján, a kiszállítás azonban majd csak novemberben kezdődik meg.
nincs még hozzászólás