Kína is lakható bolygó után fog kutatni

2022. május 26.
46.5931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A kínaiak még az eddigieknél is komolyabban szállnának be az űrbizniszbe, ugyanis bejelentették, hogy néhány éven belül szeretnének egy űrteleszkópot felküldeni Föld körüli pályára, hogy ezáltal lakható bolygóra lelhessenek.

Ráadásul olyanokra, amik a jövőben akár az emberek számára is fontos, új élőhely kialakítását jelenthetnék. A CHES küldetés kapcsán a projekt egyik érdekeltje, Ji Jianghui, a Kínai Tudományos Akadémia egyik kutató professzora is megszólalt a témában.

A CHES olyan kérdésekre ad majd kulcsfontosságú támpontokat, mint "Egyedül vagyunk-e a világegyetemben?" és "Hogyan válhatnak a bolygók az élet bölcsőjévé?

A CHES teleszkóp 5 éves tervet kapna, a csapatnak ennyi ideje lenne arra, hogy a Földtől maximum 33 fényév távolságban, exbolygókat találjon az eszközzel. Ezek pedig potenciálisan a Földhöz hasonló pályán mozogjanak, vizet és akár már a földi élethez hasonló életformát is rejtsenek. A projekt még nem kapott véglegesítést, ám nyáron mindenképpen tovább tárgyalják a témát, így nem kizárt, hogy hamarosan élesben is elindulhat a kutatás.
3 hozzászólás

Porthos

2 éve, 20 napja

Olyan szép tervek vannak mindig csak sosem jutunk el sehova. röhögő smiley

válasz erre

betyár

2 éve, 20 napja

Nekik főleg szükség van rá.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 21 napja

És fogadjunk, sokkal hamarabb, közelebb és elérhetőbb bolygót fognak találni mint eddig bárki. röhögő smiley

válasz erre