Advertisement

A kínai alkalmazottak hozzáférhetnek az európai TikTok felhasználók adataihoz

2022. november 04.
39.0221
csirkee profilja, adatai
csirkee
A népszerű videómegosztó platform a napokban frissítette az európai felhasználókra vonatkozó adatvédelmi irányelveit, mindez azt jelenti, hogy a kínai alkalmazottak mostantól legálisan hozzáférhetnek majd a helyadatokhoz és az engedélyezett fotókhoz.

Az elmúlt években rengeteg alkalommal kellett a TikTok-nak bizonyítania azt, hogy a felhasználóik adatait megfelelően kezeli, azokat nem továbbítja sem a kínai kormánynak, sem a kínai anyacégnek, ByteDance-nek. A vállalat szerint az európai felhasználók adatait az Egyesült Államokban és Szingapúrban tárolja. A TikTok-adatokat Kínán kívül Brazíliában, Kanadában, Izraelben, Japánban, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban dolgozó alkalmazottak is kezelhetik.

Az európai felhasználói adatokhoz való hozzáférés csak bizonyos alkalmazottak számára lesz engedélyezve, ezeknek az alkalmazottaknak a hozzáférését szigorú biztonsági ellenőrzések szabályozzák, és természetesen a GDPR. Az amerikai döntéshozók szerint a háttérben a kínai kormány nyomása lehet, akik az ország nemzetbiztonsági törvényei értelmében szeretnék megszerezni a felhasználók személyes adatait.
3 hozzászólás

Levi87

3 hónapja, 4 napja

Nahát.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 5 napja

Ez azért nem meglepő.

válasz erre

techiii

3 hónapja, 5 napja

de jó hogy nekem nincs.

válasz erre