Advertisement

A Kaspersky Lab bemutatta új mobilalkalmazását, a Kaspersky QR Scanner-t

2015. február 05.
7301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Kaspersky Lab bemutatta új mobilalkalmazását a Kaspersky QR Scanner-t, amely kompatibilis mind Android, mind Apple iOS operációs rendszert futtató készülékekkel.

A vállalat mobilalkalmazása nem csak olvassa a QR kódba ágyazott információkat, de figyelmezteti is az alkalmazás felhasználóját, abban az esetben ha a beolvasni kívánt kódban esetleg veszélyes hivatkozást talál.

A csalók mindig újabb és újabb trükköket vetnek be azért, hogy a felhasználókat rosszindulatú oldalakra csalogassák. Az utóbbi időben az egyik leggyakoribb cselük az, hogy a kétdimenziós vonalkódokba (QR = quick response, vagyis gyors válasz, utalva a gyors visszafejtési sebességére) rejtik az adathalászat céljából létrehozott honlapokat.

A QR kódok kényelmes megoldásként szolgálnak arra, hogy a számítógépek kijelzőiről vagy nyomtatott oldalakról küldjünk linkeket mobilkészülékre. Azonban az problémát okozhat, hogy bár a tapasztalt felhasználók könnyen felismerik a hamis oldalak URL címeit, szabad szemmel nem lehetséges az ilyen jellegű QR kódok kiszűrése. Ez azt jelenti, hogy a kiberbűnözők nem csak online téren helyezhetnek el kódokat a képek helyett, hanem fizikailag is kiragaszthatják a rosszindulatú QR kódjaikat a plakátok és más egyéb felületek eredeti kódjai fölé.

A Kaspersky QR Scanner Apple iOS és Android rendszerekre ingyenesen letölthető alkalmazás, amely semmi felesleges funkciót vagy gombot nem tartalmaz. A program mechanizmusa a következő: scan ? ellenőrzés ? megnyitás. Amint a QR kód négyzete feltűnik a készülék kameráján, az alkalmazás azonnal ellenőrzi a QR kódba rejtett információt, és amennyiben mindent rendben talál, megnyitja a weboldalt. Ha a link egy adathalász- vagy más jellegű rosszindulatú honlapra vezet, a felhasználó figyelmeztető jelzést kap róla.

A Kaspersky QR Scanner a Kaspersky Lab otthoni felhasználásra készült mobiltermékeinek legújabb tagja. Jelenleg a Kaspersky Safe Browser iOS-ra és Windows Phone-ra, a Kaspersky Internet Security Androidra, valamint a Kaspersky Password Manager iOS-ra és Androidra érhető el.

Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re
nincs még hozzászólás