A Kaspersky Lab bemutatta hatékony biztonsági megoldását az üzleti Mac-felhasználók számára

2015. augusztus 31.
1.1031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Kaspersky Lab bemutatta a Kaspersky Endpoint Security for Mac legújabb verzióját, amely megfelelő védelmet biztosít modern üzleti környezetben a kiberfenyegetések ellen.

A vállalat megoldása elérhető lesz továbbá a Kaspersky Endpoint Security for Business részeként is, amely egyetlen kezelőfelületről, a Kaspersky Security Centerből vezérelhető.

Mivel a Mac OS-t egyre több végfelhasználó használja (körülbelül 6% az arányuk), és a felhasználók száma egyre csak növekszik, így a Mac-specifikus malware-ek száma is folyamatosan emelkedik. Egy másik tendencia, hogy a közép- és nagyvállalatoknál egyre gyakoribb a heterogén üzleti környezet, vagyis a különböző platformokat (Windows, Mac, Linux) egyszerre használják a modern vállalkozások. Ez megnehezíti a megfelelő védelem kiépítését, így veszélybe kerülnek az értékes üzleti információk. Ezen kívül a decentralizált számítástechnika még jobban megnehezíti az informatikai szakemberek munkáját.

A Kaspersky Lab válasza ezekre a trendekre a Kaspersky Endpoint Security for Business programcsomag kiegészítése a Kaspersky Endpoint Security 10 for Mac biztonsági megoldással. Az új Kaspersky Endpoint Security for Mac erőteljes kombinációja a komplex védelemnek, a hatékony működésnek és a zökkenőmentes felügyeletnek, célja, hogy megóvja a heterogén informatikai környezeteket. A termék széles választékát kínálja az eszközöknek és technológiáknak, amelyek könnyen telepíthetők és használhatók.

A Kaspersky Security Network-kel való integrációnak köszönhetően a vállalatok kihasználhatják a felhőalapú biztonsági intelligenciát a rosszindulatú programok, valamint más gyanús tevékenységek gyorsabb azonosítása érdekében.

A Kaspersky Lab Network Attack Blocker megoldása figyeli a vállalati hálózatokat érintő gyanús tevékenységeket, és lehetővé teszi a vállalati informatikai szakemberek számára, hogy előre meghatározzák, miképpen reagáljon a rendszer egy esetleges gyanús tevékenység észlelése esetén. A Network Attack Blocker feladata, hogy blokkolja a hálózatot ért támadásokat, többek között a portszkennelést, a DDoS és a puffer túlcsordulást okozó támadásokat, valamint más, távolról végrehajtott rosszindulatú tevékenységeket, amelyek a hálózatban lévő programok és szolgáltatások ellen irányulnak.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek és az alkalmazottak biztonságban legyenek a támadásoktól, a Kaspersky Lab kiegészítette a Kaspersky Endpoint Security for Mac megoldást a Web Protection és Anti-phising technológiákkal. Ezek ellenőrzik a teljes bejövő és kimenő forgalmat, blokkolják a káros szkripteket anélkül, hogy lefoglalnák a rendszer erőforrásait, továbbá segítik az ügyfeleket, hogy kivédjék a személyes és pénzügyi adataik megszerzésére irányuló adathalász támadásokat.
?A Kaspersky Lab-nél úgy véljük, hogy minden vállalkozás ? függetlenül a méretétől és szakterületétől ? egyedi és komplex infrastruktúrával rendelkezik, amely erős, többrétegű kiberbiztonsági védelmet igényel. A vállalati infrastruktúra minden összetevőjét meg kell óvni, mivel a kiberbűnözők minden lehetséges hibát kihasználnak, hogy behatoljanak a vállalati hálózatba. Ezért is bővítettük ki a Kaspersky Endpoint Security for Business biztonsági megoldást, amely rugalmas és komplex védelmet biztosít a különböző típusú kibertámadások ellen. Termékünk segítségével a vállalkozások egyszerűbben védhetik meg hálózatukat és infrastruktúrájukat, beleértve a Mac platformot is. Hisszük, hogy ez a megközelítés lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy üzletük fejlesztésére koncentráljanak, és ne kelljen aggódniuk a kiberveszélyek miatt.? - mondta Konstantin Voronkov, a Kaspersky Lab végpontvédelmi megoldásokért felelős vezetője.
nincs még hozzászólás