A jövőben műholdak fogják észlelni a metánkibocsátás gócpontjait

2022. november 11.
40.6811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Egyesült Nemzetek Szervezete bejelentette, hogy a jövőben műholdak segítségével fogják észlelni a Földön a legnagyobb metánkibocsátó helyeket, így fel tudják hívni a vállalatok és az országok figyelmét is, ám ezután már rajtúk múlik, hogy mit tesznek ellene.
 

A nemzetközi szervezet bemutatta Methane Alert and Response System (MARS) rendszert, amely a nevéből adódóan figyelmeztetni fogja az országokat és a vállalatokat a jelentősebb metánkibocsátásokra. A technológia műholdas térképadatokat fog használni a források azonosítására, értesíti az illetékes szerveket, és segít nyomon követni a teljesítmény csökkentésének előrehaladását is.

A rendszer eleinte csak a kiemelkedően nagy energiaszektor résztvevőire fog koncentrálni, majd idővel fokozatosan bővülni fog és a kisebbekre is fordít majd figyelmet. A programban résztvevő partnerek segítséget fognak kapni a Nemzetközi Energia Ügynökségtől és az ENSZ-től is. Az is kiderült, hogy nem lesz titokban tartva az adatok, a tervek szerint az észlelést követő 45-75 napon belül nyilvánosságra kerülnek.
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 22 napja

Nyilván így könnyebb lesz büntetni.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 hónapja és 22 napja

Miért eddig nem használtak ért műholdat? Mi a francnak van akkor fent több ezer?

válasz erre

betyár

1 éve, 1 hónapja és 22 napja

Egyelőre nem sok értelmét látom ennek.

válasz erre