A jövőben nagyon más lehet majd a vacsoránk, melyet akár egy sejtkultúrás csirkemellszelet is lehet majd, amit a konyhapulton lévő húsgépben növeszthetünk a semmiből. Ez a terve a Shojinmeat Projektnek, egy tokiói székhelyű művészeti kollektívának. A projekt Yuki Hanyu, egy kémia és nanotechnológia háttérrel rendelkező tudós ötlete, akit gyerekkora óta foglalkoztat a sejtkultúrás hús ötlete.
A folyamat egy kis állati őssejtmintával kezdődik, amely egy bioreaktorban szaporodik, végül olyan szövetet hoz létre, amely nagyon hasonlít a természetes izom- és zsírszövetre. Ez jellemzően ipari méretű tartályokban zajlik, de a projekt révén egy kompakt, otthonbarát változatot fejlesztenek ki, ami bármelyik háztartásban elfér. A tervek szerint nagyjából 400 dollárba kerülne a gép, de hogy ehhez mennyibe kerülne a hústenyésztéshez való alapanyagok, azt nem tudni. Ahogy arról sem ír a cég, hogy mennyi időbe telik megnöveszteni a húst.
