A jövőben akár magyarul is hallgathatjuk majd a külföldi Spotify podcast tartalmakat

2023. szeptember 25.
12.3431
csirkee profilja, adatai
csirkee
A svéd zenei streamingszolgáltató és az OpenAI nemrégiben partnerséget kötött, melynek köszönhetően hamarosan a mesterséges intelligenciának köszönhetően reprodukálni fogják a podcasterek hangját, hogy más nyelveken is elérhetővé tegyék.

Az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak a podcast műsorok, a Spotify-on is rengeteg tartalom található, ám többsége nem magyar, és aki nem beszéli jól a nyelvet, az sajnos nem igazán fogja érteni. Számukra hozhatja majd el a változást a vállalat új AI-alapú hangfordítási funkciója, melynek köszönhetően más nyelveken reprodukálják majd a podcasterek saját hangját.

A cég néhány podcasterrel társult, hogy angol nyelvű tartalmaikat spanyolra fordítsák új eszközükkel, és terveik között szerepel a francia és német fordítások bevezetése is a következő hetekben. A fordítási funkció gerincét az OpenAI hangátíró eszköze, a Whisper adja, amely képes az angol beszédet leírni és más nyelveket angolra fordítani. A Spotify eszköze azonban túlmutat a beszédből szöveggé fordításon. A cég nem részletezte, hogy milyen széles körben tervezi elérhetővé tenni az eszközt, és mikorra várható a bővítés.
3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na ez a be****ás! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 hete

Azért ez nagggyin duuuurvaaaaa!!!! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete

Baszkiiiii ez mennyire menő! meglepett smiley

válasz erre