Advertisement

A jövőben 5G-vel netezhetünk majd a repülőjáratokon az EU-ban

2022. november 28.
48.4401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy megnyitja a kapukat az európai légitársaságok előtt, hogy megkezdhessék a repülés közbeni 5G-kapcsolatok kínálását - az uniós módosítás révén bizonyos spektrumokat fognak kiosztani az 5G-nek, valamint a korábbi mobiltechnológiai generációknak.

A módosításnak köszönhetően a jövőben az utasok alacsonyabb tengerszint feletti magasságban a normális 4G-s és 5G-s hálózatokhoz csatlakozhatnak majd a tervek szerint, magasabb szinteken pedig az 5G-s lefedettséget speciális hálózati berendezéssel, úgynevezett "pikocellák" kiépítésével biztosítanák a szakemberek.

Thierry Breton uniós biztos úgy fogalmazott:

Az 5G innovatív szolgáltatásokat tesz lehetővé az emberek számára, és növekedési lehetőségeket az európai vállalatok számára. Az égbolt már nem szab határt, ha a szupergyors, nagy kapacitású csatlakozás kínálta lehetőségekről van szó.

Az utóbbi években enyhítették a repülőgépeken azon a szabályon, hogy tartsuk a telefonokat "repülő üzemmódban". 2014-ben az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége frissítette útmutatásait , és kimondja, hogy a légitársaságoknak nem kell megkövetelniük utasaiktól az üzemmód használatát a biztonság érdekében. Az Inflight 5G várhatóan nem okoz biztonsági problémákat, mert más frekvenciákat használ, mint a pilótafülke kommunikációjához használt frekvenciák.
5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Navégre, rájöttek hogy nem emiatt potyognak le a repülők?

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez de jó!

válasz erre

techiii

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Az király.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Micsoda pálfordulás ahhoz képest hogy kapcsoljuk ki a mobilunkat repülés közben mert veszélyes.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na végre, egy normális döntés a témában.

válasz erre