A jogosítványa bánta a Tesla sofőrnek, aki elaludt a volán mögött

2023. január 04.
50.6361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy németországi sofőrnek nem alakult túl jól a 2022-es év vége, miután a bajor rendőrök elvették a jogosítványát, amiért az autópályán használta a Tesla autójának az Autopilot vezetéstámogató rendszert, miközben elaludt a volán mögött.

A bajor rendőrség közleménye szerint december 29-én helyi idő szerint dél körül a rendőrök észrevették, hogy egy Tesla elindult a németországi Bambergből, és a 70-es autópályán haladt Bayreuth felé. A rendőrök szerették volna megállítani a Teslát, de az nem reagált, erre elkezdték üldözni. Az autó nem gyorsított és nem is lassított, folyamatosan 113 km/h haladt az autópályán.

A rendőrök észrevették, hogy a sofőr hátradőlve alszik a volán mögött. 15 percen keresztül követték a Teslát, amikor végül felébredt a férfi és eleget tett a hatóságok kérésének és félre állt. Mint kiderült, egy úgynevezett kormánysúlyt helyezett a lábtérbe, hogy az autó azt érzékelje, valaki fogja a kormányt. Mivel Németországban tilos a teljesen autonóm vezetés ezért azonnal bevonták a férfi jogosítványát, ráadásul a rendőrség szerint a sofőr kábítószer hatása alatt is állt, ezért büntetőeljárás indult ellene.
5 hozzászólás

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Mennyire hülye. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Az idióta. röhögő smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Még szerencse h nem okozott gondot.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 20 napja

Hát igen, nem igazán kezelik a helyén azt a tényt hogy hiába önvezető az autó, a sofőr az aki a kormány mögött ül.

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 20 napja

röhögő smileyröhögő smiley de szerencsétlen.

válasz erre