A Japánban található Halhatatlanok szigetén rátaláltak a hosszú élet titkára

2022. augusztus 10.
19.0051
csirkee profilja, adatai
csirkee
Okinawa szigete a Kelet-kínai-tengeren található, a japán szárazföld és Tajvan között, amit sokan csak Halhatatlanok szigetének neveznek és itt az átlagéletkor magasabb, mint más országokban ennek pedig a környezet az egyik oka.
 

Nem hiába nevezik a gyönyörű trópusi szigetet a Halhatatlanok földjének, ugyanis a japán egészségügyi, munkaügyi és jóléti minisztérium jelentése szerint itt a nők átlagéletkora 90 év, míg a férfiaké átlagosan 84, ami magasabb, mint máshol. Sőt, az is kiderült, hogy ezen a földrészen élő idősek kevésbé hajlamosak olyan betegségekre, mint a szív-betegség, a stroke vagy a rák, de a demencia sem túl gyakori.

A tudósok egyelőre nem tudják mi okozza a hosszabb élettartamot és a minimális betegséget, de egyes tanulmányok szerint ehhez köze lehet a lakók genetikai felépítéséhez, valamint a megfelelő étkezésük és a pozitív életvitelük is. A szigetlakók egyik fontos kulturális gyakorlata az úgynevezett "Hara Hachi Bu", ennek az a lényege, hogy sosem eszik túl magukat, csak 80% telítettségig esznek. Ezáltal kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe.

Az Okinawa sziget lakói egyébként nagyon szigorú életmódot folytatnak, ami úgy tűnik pozitív hatással van az egészségükre és a hosszú élettartamra is. Érdemes elsajátítani az ottani lakók életvitelét.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Irigylésre méltó lakóhely!

válasz erre

techiii

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ők valamit tudnak.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hogy az ilyen felfedezések mindig arra vannak, amerre én még csak nem is járok...

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Biztos hogy vannak a helynek élettani hatásai de valószínűleg nyugodtabban is élnek.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

De jó nekik. Mondjuk én sem eszem túl magam, akkor biztos sokáig fogok élni.

válasz erre