Advertisement

A James Webb űrteleszkóp felhőket és tengereket is látott a Szaturnusz egyik holdján

2022. december 03.
44.2341
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jelek szerint izgalmas dolgok lehetnek a Szaturnusz Titán holdján, ugyanis a James Webb űrteleszkóp és a Keck Obszervatórium adatai alapján érdemes lesz további vizsgálatokat végezni, emiatt a NASA 2027-ben indít majd egy leszállóegységet.

A Titán az egyetlen olyan égitest, amelynek tengerei, tavai és folyói is vannak, ám ezek nem vízből, hanem szénhidrogénekből állnak. A legutóbbi alkalommal a James Webb és a Keck Obszervatórium is ránézett a holdra, amin érdekes jelenségekre lettek figyelmesek a csillagászok. A két távcsővel látni lehetett a Titán tengerét és felhőjét is, ami lázba hozta a kutatókat.

Két felhőt sikerült azonosítania a JWST csapatának, majd ezt követően a Keckkel sikerült nyomon követni. A csapat 30 és 54 óra elteltével is látta a felhőket, ez idő alatt a helyük nem változott, de az alakjuk már igen. Természetesen további adatokra van szüksége a tudósoknak, hogy még többet megtudjanak a Titánról.

A James Webb űrteleszkóp felhőket és tengereket is látott a Szaturnusz egyik holdján - 2. kép

5 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 napja

Jó lenne ha végre komolyabban is kijutna az emberiség a világűrbe hogy ezeket a csodákat testközelből fedezhessük fel.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 3 napja

Jól nézhet ki.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 napja

Milyen durva látvány ez az égitest amúgy.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

De jó lenne látni ezeket úgy igazából... De az én életemben ez lehetetlen, sőt szerintem még két generáció kell addig legalább...

válasz erre

techiii

2 hónapja, 3 napja

Biztos nagyon érdekes.

válasz erre